header

WoW male

Stowarzyszenie Przyjaciół Centrum Arrupe oraz Zespół Szkół Jezuitów, serdecznie zaprasza rodziców, opiekunów i wychowawców na cykl „Wykładów o wychowaniu”.

Najbliższe spotkanie pt. „Jak odkryć talent swojego dziecka” odbędzie się w dniu 7 czerwca br., (środa) w godz. 18.00-19.30. Poprowadzi je dr Grzegorz Grochowski - wykładowca pedagogiki i katechetyki na Papieskim Wydziale Teologicznym w Warszawie. Interesuje się zjawiskiem talentu i prowadzi interdyscyplinarne badania w tym zakresie. Założyciel i rektor Gdańskiej Akademii Dojrzałości, prezes fundacji WIEM I UMIEM.

Celem wykładu będzie wstępne wprowadzenie w wiedzę i umiejętności, które mogą sprawić, że rodzic będzie skutecznym wsparciem dla przyszłej kariery jego dzieci. Uczestnicy dowiedzą co robić, żeby ich dzieci „rozkwitły” -  poczuły się szczęśliwe i spełnione w tym co robią. Odkryją jak zapewnić edukację, która w przyszłości pozwoli dzieciom osiągnąć sukces i prawdziwe zadowolenie w życiu zawodowym i społecznym.

Każdy rodzic pragnie, by jego dziecko wzmacniało swój potencjał,  realizowało marzenia, w przyszłości zdobyło ciekawą pracę i „do czegoś w życiu doszło”. Od niemowlęctwa dbamy, by dobrze się odżywiało, było coraz bardziej sprawne, miało czym się bawić. Gdy wejdzie na ścieżkę edukacji, obserwujemy i oceniamy jego osiągnięcia. Robimy wszystko co w naszej mocy, by mogło uczyć się języków, uprawiać jakiś sport, może grać na instrumencie.

Na wykład zapraszamy do Zespołu Szkół Jezuitów w Gdyni przy ul. Tatrzańskiej 35.

Wstęp Wolny!

Ze względów organizacyjnych prosimy o zgłoszenie swojej obecności za pośrednictwem formularza umieszczonego na stronie internetowej stowarzyszenia (stowarzyszenie.arrupe.org).

Spotkania są częścią projektu realizowanego przez Stowarzyszenie Chrześcijańskich Dzieł Wychowania z funduszy Konferencji Episkopatu USA.

Logo Episkopat US 2               SChDW logo          SPCA Logo